E Keur merk voor alle Externe Led Lampen Auto

EU Verordening
Mag ik Xenon of LED inbouwen in mijn voertuig?
Het product waarvan u bent verwezen is niet bestemd voor de openbare weg.

U mag enkel Xenon en LED verlichting plaatsen in uw voertuig wat hiervoor gemaakt is. Alle Xenon verlichting met een H-fitting. Dus bijv. H7, H4, H1, etc. is niet bestemd voor de openbare weg. Dit is zo vanwege de Nederlandse wetgeving ‘Regeling voertuigen’ (Artikel 4.1 en 4.2 van de regeling voertuigen) waarin Europese richtlijnen en verordeningen op het gebied van verkeersproducten nader is opgenomen. De wegenverkeerswet 1994 is hier van toepassing.

Deze verordening zegt dat xenon lampen met een H-fitting niet mogen bestaan voor de openbare weg omdat deze geen gloeidraad hebben. Hetzelfde geldt voor LED verlichting die bijvoorbeeld in een T-fitting worden geplaatst. Dit betekent dat de lampen volgens deze regels niet mogen bestaan voor de openbare weg voor deze fittingen. Dit gezien deze lampen geen ECE Keurmerk (Europees keurmerk) kunnen krijgen.

Dit betekent dat de lampen niet bestemd zijn voor gebruik op de openbare weg. Deze lampen zijn uitsluitend te gebruiken buiten de openbare weg.


Nieuwe mededeling over de Led verlichting voor uitwendig gebruik van uw voertuig:

Wij zijn verplicht u er op te attenderen dat artikelen waar deze bovenaanstaande tekst staat vermeld, niet het nodige E-merk bevat. Dit zegt niets over de kwaliteit van het product maar dat deze volgens Europese unie richtlijnen niet is gekeurd voor toepassing op de openbare weg.
Dit is omdat de lichtunits van deze voertuigen op dit moment geen bouw en samenstelling hebben voor het toepassen van LED-verlichting.
Dit geldt dus voor de verlichtingsunits aan de buitenzijde van het voertuig.
Voor toepassing van led verlichting in het interieur is deze regel niet van toepassing.

EU Verordening,

Is Xenon of LED toegestaan in mijn voertuig?

U mag alleen Xenon en LED lampen plaatsen in uw voertuig als de licht unit hiervoor gemaakt is. Alle LED en Xenon verlichting met een H-fitting dus: H7, H4, H1, etc. zijn niet bestemd voor op de openbare weg.
Dit vanwege de Nederlandse wetgeving ‘Regeling voertuigen’ (Artikel 4.1 en 4.2 van de regeling voertuigen) waarin Europese richtlijn en verordening op het gebied van verkeersproducten nader zijn opgenomen. De wegenverkeerswet 1994 is ook hier van toepassing.

Deze verordening zegt dat xenon en led lampen met een H-fitting (of iets dergelijks wat van toepassing is aan de buitzijde voertuig) niet mogen toegestaan voor op de openbare weg omdat deze niet voorzien zijn van een gloeikern ( Gloeilamp).

Dit betekent dat lampen voor deze fittingen volgens deze regels niet mogen toegestaan voor de openbare weg omdat deze lampen geen ECE Keurmerk (Europees keurmerk) kunnen krijgen. En dat de unit niet gebouwd is voor het toepassen van Xenon en Led verlichting

Deze lampen mogen dus niet als exterieurverlichting toegepast worden op de openbare weg. Het product mag dan wel als interieurverlichting gebruikt worden. Ook kunt u het toepassen op eigen privéterrein, buiten de openbare weg of op gesloten circuit.

Deze regel geldt trouwens ook voor andere aanbieders van LED en xenon verlichting, ook al vermelden zij dit niet bij het betreffende product..!!